Totalul afișărilor de pagină

marți, 12 august 2014

EXPEDITIA BIKE EUROPA 2014 - EPISODUL 6 - MACEDONIA PROFUNDA

In drum spre Veles admiram flori fara numar. Macedonia este un adevarat paradis al florilor.
In Veles mananc cea mai buna baclava din tur la un pret imbatabil.
Aici Giani devine pedestru pt. o scurta perioada din cauza unei probleme la lant. Astfel va merge la un Bike Service unde va rezolva problema.
Eu si Florin in timp ce Giani era la Bike Service, avem timp sa vizitam frumosul oras cu aspect oriental.
De aici vom avea de traversat un lant muntos. Noaptea ne prinde in localitatea Izvor unde intalnim un macedoroman de treaba care ne da o cazare gratuita intr-o cladire pt. muncitori. Avem si apa calda dar inainte de a ne culca stam la niste beri si o poveste cu generosul Sasha care ne face cinste.
Va urma o catarare pe off-road al unui BIG spre Prilep.
Avem de urcat cam 10km si fiind foarte cald trebuie sa ne hidratam corespunzator.
Dupa ce facem respectivul pas, coboram in Prilep, un orasel interesant.
In curand ne punem cu cortul in camp langa o cultura pe langa localitatea Topolchani.
Vine o noua zi calduroasa. Dupa vreo 40km ajungem in Bitola, orasul unde s-a nascut Filip al II-lea, tatal marelui Alexandru Macedon.
Si aici se afla o puternica comunitate de musulmani si vedem cateva moschee.
Ni se face foame si oprim la o Pizzerie. Fata de Occident in Macedonia preturile sunt mai mult decat decente.
De aici urmeaza o noua catarare frumoasa, apoi coboram si ajungem la lacul Prespa, unul dintre cele mai mari lacuri din Europa.
Pedalam cativa km. pe langa el, apoi vom avea de facut o lunga catarare pana pe la 1600m in Parcul national Galichica. Peisajul este uimitor.
Dupa 2 ore de urcat ajungem in varf unde muntii au varfurile acoperite de zapada.
De aici putem admira imensul lac Ohrid.
Eu am ajuns primul in varful pasului si dupa cateva minute soseste si Florin care s-a descurcat admirabil.
Sunt mandru si de Giani care a reusit catararea cu un bagaj impresionant.
Pe un panou aflam si niste informatii pretioase despre zona.
Chiar in varf gasim si o bisericuta unde putem aprinde o lumanare si sa ne reculegem.
In incheierea acestui episod vreau sa multumesc din suflet tuturor prietenilor sustinatori care m-au ajutat financiar sau material pt. realizarea expeditiei BIKE EUROPA 2014. Aici este lista prietenilor sustinatori care m-au ajutat. Multumesc din suflet lui: Tiberiu si Carmen Muntean - Munchen, Horia Cardos - Timisoara, Razvan Anton - Ottawa, Flavius Nicola - Arad, Marius Cruceru - Oradea, Zoltan si Adina Marton - Bucuresti, George Marcu - Bucuresti, Camelia Balutescu - Timisoara, Bogdan Cristea - Londra, Attila Szodrai - Oradea, Timotei Rad - Cluj Napoca, Mariea Crasmaru - Laslea, Emanuel Dobre - Ineu, Radu Lasc - Ineu, Morar Victor - Ineu, Havasi Sergiu Celin - Ineu. Multumesc de asemenea domnilor din conducerea Consiliului Judetean Arad si domnilor consilieri judeteni care au aprobat proiectul meu cicloturistic si doamnelor de la Centrul Cultural Judetean Arad. Multumesc mult si lui Rogoz Stefan, administratorul clubului RACING BIKE PRO ARAD si lui Torok Laci, fara ajutorul carora nu puteam accesa banii de la CJA! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familile voastre si sa va dea doar bine! Nu in ultimul rand multumesc si colegilor Florin si Giani, cu care am pedalat destul de mult pe batranul continent! Traiasca cicloturismul si prietenia! Cu respect, Claudiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu