Totalul afișărilor de pagină

marți, 12 august 2014

EXPEDITIA BIKE EUROPA 2014 - EPISODUL 5 - MACEDONIA

Satui ne instalam corturile in apropiere de aceasta pensiune. In timpul noptii ploua binisor iar ziua urmatoare este foarte mohorata.
Eu ma scol primul si pornesc la drum. Am o catarare de cativa km si in varf ii astept pe Florin Si Giani la un local unde savurez o interesanta bere.
Urmeaza o coborare spre orasul Dupnitsa.
De aici iar avem o catarare spre Kyustendil. Florin este intr-o forma de invidiat.
Facem o pauza la un restaurant unde putem admira cateva testoase intr-un bazin.
Pornim din nou la drum. Ocolim orasul Kyustendil care este destul de mare.
De aici urmeaza o catarare serioasa. Ne oprim in Garlyano unde admir un frumos panou publicitar. Aici ne simtim bine la o terasa.
In aceasta localitate montana ne vom pune cu corturile intr-un parc langa primarie.
Ziua urmatoare mai avem cativa km. de urcat pana in Macedonia care ne intampina cu munti inalti acoperiti de zapada.
Urmeaza o frumoasa coborare pe valea unui rau.
Pe aici primavara abia a inceput sa-si faca aparitia. Este cam racoare dar avem parte de soare.
Dupa ce mai coboram cativa km. ajungem la un perete stancos pictat integral.
In orasul Kriva Palanka facem o pauza sa mancam ceva apoi ne vom indrepta spre Kumanovo. Traseul este pitoresc.
In Kumanovo putem admira o frumoasa moschee. Aici traieste o importanta comunitate de musulmani.
De aici pedalam spre Sveti Nicole pe drumul R1204 si dupa vreo 10km ne instalam cu cortul pt. ca ne-a prins deja noaptea. Dormim bine si abia asteptam o noua zi de pedalat.
In Sveti Nikole facem pauza de masa. Va urma un drum secundar foarte pitoresc spre Lozovo unde intalnim multi maci infloriti.
La un moment dat dam peste o bestie ciudata pe care o imortalizam.
Urmeaza si un off-road in catarare si Giani prinde o mica testoasa pe care o introduce intr-un buzunar al bagajului ca sa ne-o poata prezenta si noua care eram mai inainte cu cativa km. Dupa ce o admiram Giani o arunca intr-un tau redandui libertatea confiscata efemer.
In urmatorul sat ne intalnim cu un magarus simpatic.
In Lozovo zarim o moschee ruinata si un minaret stravechi.
In incheierea acestui episod vreau sa multumesc din suflet tuturor prietenilor sustinatori care m-au ajutat financiar sau material pt. realizarea expeditiei BIKE EUROPA 2014. Aici este lista prietenilor sustinatori care m-au ajutat. Multumesc din suflet lui: Tiberiu si Carmen Muntean - Munchen, Horia Cardos - Timisoara, Razvan Anton - Ottawa, Flavius Nicola - Arad, Marius Cruceru - Oradea, Zoltan si Adina Marton - Bucuresti, George Marcu - Bucuresti, Camelia Balutescu - Timisoara, Bogdan Cristea - Londra, Attila Szodrai - Oradea, Timotei Rad - Cluj Napoca, Mariea Crasmaru - Laslea, Emanuel Dobre - Ineu, Radu Lasc - Ineu, Morar Victor - Ineu, Havasi Sergiu Celin - Ineu. Multumesc de asemenea domnilor din conducerea Consiliului Judetean Arad si domnilor consilieri judeteni care au aprobat proiectul meu cicloturistic si doamnelor de la Centrul Cultural Judetean Arad. Multumesc mult si lui Rogoz Stefan, administratorul clubului RACING BIKE PRO ARAD si lui Torok Laci, fara ajutorul carora nu puteam accesa banii de la CJA! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familile voastre si sa va dea doar bine! Nu in ultimul rand multumesc si colegilor Florin si Giani, cu care am pedalat destul de mult pe batranul continent! Traiasca cicloturismul si prietenia! Cu respect, Claudiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu